Zorgverzekering 2024 – Apotheek St. Andreas – Velden

Apotheek St. Andreas

Kloosterstraat 18 5941 ET Velden Tel:077 4723145

Zorgverzekering 2024

De zorgverzekeraars hebben de zorgpolissen voor 2024 bekendgemaakt. Het is belangrijk dat u deze zorgpolissen goed bekijkt. Dan kunt u de zorgpolis zo goed mogelijk laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

U kunt tot en met 31 december 2023 uw huidige zorgverzekering opzeggen. En tot en met 31 januari 2024 is het mogelijk een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Waar kunt u op letten bij het kiezen van een zorgverzekering?

  • Ten eerste uw zorgbehoefte. Mogelijk verandert die in 2024.
  • Ten tweede de polisvoorwaarden. Die kan een zorgverzekeraar elk jaar weer aanpassen. Daardoor kunt u met dezelfde zorgpolis in 2024 anders verzekerd zijn dan in 2023. Zo kan een bepaald merk van een medicijn dat u eerder vergoed kreeg van uw zorgverzekeraar niet langer vergoed worden.

Het is goed om elk jaar te controleren of uw zorgpolis nog bij u past.

Baliekaart

Ik wil u als apotheker helpen met apotheekzorg die goed past bij uw situatie. Voor de zorg die wij als apotheekteam in de buurt aan u leveren, hebben wij de vergoedingen van zorgverzekeraars op een rij gezet (zie baliekaart). De eerste kolom van de baliekaart is gevuld met rode kruizen. Dat betekent dat u bij geen enkele zorgverzekeraar meer kunt kiezen voor een bepaald (merk)medicijn. Het is dus niet meer mogelijk om voor dit medicijn bij te betalen. Dit komt door een uitspraak van de rechter.

De baliekaart kan u helpen in de keuze voor een zorgverzekering waarover u goed heeft nagedacht. En dan zorg ik ervoor dat u de goede medicijnen in de goede dosering op het juiste moment krijgt.

Met vriendelijke groet,

Uw apotheker

Publicatiedatum: 27-11-2023


Terug naar overzicht